petek, 2. januar 2009

Strašljivo Dihjemajoče Edinstveno Neponovljivo

Komaj smo dobro zakorakali v letošnje leto pa se me že loteva občutek, da 2009 ne bo kar tako. Seveda, tudi 2008 ni bilo. Pa 2007 ravno tako in 2006. A 2009 se bo zgodilo prvič ... in zadnjič seveda. Ne vem kaj me bolj straši. To, da je vsak dan, ki mine, preteklost, ali to, da mi vsak dan, ki prihaja, lahko nudi prav vse kar si želim. Popolnost je strašljiva. Ker napoveduje čas, ko se zavem, da sem v nekem trenutku imela vse, a je minilo. In se potem vrnilo. Drugače, edinstveno in, kot vedno, dihjemajoče. In potem, se vse skupaj lahko zopet ponovi. Trenutki, ko se bodo sanje za hip razblinile, bodo še prišli, a jim bo vedno sledilo obdobje, ko se bo hišica iz kart ponovno postavljala in na koncu sestavila. S še več asi na kupu!


Načeloma nerada delam načrte, ki segajo predaleč, a v tem trenutku v moji glavi nastaja seznam stvari, ki jih v 2009 moram narediti. V življenju sem, kljub vsem 'sankcijam', 'družbenim asimilacijam' in vsakodnevnem trudu, še vedno bolj kot ne neprilagojena povprečnemu, a po 27 letih sem se naučila, da se s tem ne obremenjujem več. Ko nekaj hočem then I go for it. With every little piece of my being. It usually pays off. Soooo, here's a little list of things I need to get done this year:

1. Love unconditionally again, without fear of getting hurt. (After all, love is still my biggest muse and I am still it's biggest fan.)
2. Get a tatoo. (One or two or three. There are some things I want to carry around on my skin ... I've been thinking about it for too long, it's time to take some actions!)

3. See all the european capitols/or other big cities worth to see, I haven't seen so far. ( Milano 1st, then Paris and Barcelona - collecting voulenteers to join me on this unpredictable trip :-))

4. Have the summer of my life - again! ( I am aware that after 2 months in greek paradise, it will be hard to find something that will beat that, but I am notoriouslly optimistic so bring it on!)

5. Finish my book. (Ok, this is a tough one too. Specially with all the things I do in my life ... But I need a little kick to get more disciplined in writing. I am starting posting chapters on my blog from next week on ...)

6. Tell my friends and family I love them, every day. (Never get enough of this ... What would I do without my angels ...)

7. Move on my own. ( Yaaaaay, almost done :-) Few things here and there and I'm finally moved out of my parent's house. Better late than never :-))

8. Dream. (Always. Bigger. Without limits.)


9. Laugh and Kiss. (Love it love it love it :-), without warnings, second thoughts, regrets ... )

10. Take chances. (Theres nothing worse than realizing, you missed something good, because you were too afraid to give it a try... Not my style. I risk, I hurt, I learn, I laugh about it, I cherish it, I move one, I fall again ...)

Lepo je, ko se leto začne z mravljinci v trebuhu, še lepše je, ko le ti postanejo stalni prebivalci našega drobovja in nas opominjajo na to, da si moramo kljub razočaranjem v preteklosti, dovoliti biti srečni. Ker si to zaslužimo. In ker si pravico do sreče, lahko vzamemo le sami. Ah ja, 2009 Shia is a little sensitive last few days :-) Don't worry it's for all good reasons ...

10 komentarjev:

storyteller pravi ...

Same dobre, ne - najboljše odločitve! Z nekaterimi se tudi sama spogledujem! :) Naj se ti uresničijo VSE in še tistih 10 zraven, ki ti jih bo leto 2009 sproti izoblikovalo in izpisalo na še nepopisan list papirja! :) Shia, naj bo leto 2009 tvoje leto! Najlepše in najboljše do sedaj! Vsekakor bo neponovljivo! :)

SREČNO! Hugs*

Shia JeZeBel pravi ...

Enako enako enaaaako :-) Ja? S katerimi željami se tudi ti spogleduješ? Če ni skrivnost ;-)
cmok*

stella pravi ...

Tale tvoj stvek me je zdrznil: "Ne vem kaj me bolj straši. To, da je vsak dan, ki mine, preteklost, ali to, da mi vsak dan, ki prihaja, lahko nudi prav vse kar si želim." Opisuje namreč natanko to kar tudi sama zadnje čase čutim, ampak nisem znala ubesedit...bejbi tega sama nikol ne bi mogla boljš izrazit, zato ti hvala za tale stavek:)Pa sej veš, da itak obožujem tvoje pisanje...zato se tudi neskončno veselim tvoje knjige!!Leto 2009 bo naše leto!!!cmoka

Shia JeZeBel pravi ...

@ stella: Nedvomno bo to naše leto!!!! :-) Hvala za vse spodbude in pohvale in se vidimo v četrtek in gremo na kavo, da nazdravimo letu 2009 ;-)You rock!
cmok*

Ula pravi ...

Milano is too good to miss :)
Letos spomladi grem ponovno tja :D
Upam, da tokrat brez dežja :)
Drugače je pa ri meni Moskva na prvem mestu za obisk ...

Pri ljubezni smo vsi mazohisti ... čeprav nas zlomijo vsakič znova in ko si obljubimo, da nikoli več ne bom nikogar spustili tako blizu, da nas bo zopet bolelo, to vseeno naredimo. Kljub tistim parim solzicam in bolečini na koncu, je vse ostalo popoln užitek. In če mora ljubezen boleti, naj bo vsaj užitek pred bolečino toliko večji.
In za vse obstaja drug košček srca. In užitek je v iskanju le-tega (se vidi, da je zima in mraz, pa vsi mislimo na ljubezen)
Tetovaža? Opa :D .. jaz tudi to premišljujem, za na neko skrito mesto, javnosti nevidno :)

storyteller pravi ...

Hja, sem si jih še enkrat prebrala in ugotavljam, da se v vsaki vsaj malček najdem, v takšnem vrstnem redu:
1. dream
2. take chances
3. love unconditionally again, without fear of getting hurt
4. (move on my own)
5. laught and kiss
6. see all the european capitols/or other big cities worth to see, I haven't seen so far -> Barcelona, Milano, Paris /v tem vrsten redu oz. moj izbor bi bil drugačen/
7. have the summer of my life - again!)
8. get a tatoo
9. tell my friends an family I love them, every day
10. (finish my book)

Zapisi v oklepaju niso na moji prioritetni listi! :) Toliko v grobem, kaj več pa na kuhancu! :) Zadovoljna? ;)

Jacob pravi ...

:D good... i am happy with your list... se najdem v večini točk :P oh... ta moj ego :P...

sicer pa ne dvomim v nobeno od naštetih... v bistvu so prekleto lahke glede na to kako se lotevaš stvari zadnje čase...

i am proud...

Rad te mam :)

Shia JeZeBel pravi ...

@ ula: so true ja. ampak kaj ko brez ljubezni pač ne gre. ti tudi tetovaža huh? :-) ja kaj bodo vaske mamice v gameljnah rekle, ko bo sama potetovirana mladina naokoli hodila, LOL

@ storytelle: sedi 5! več pa nedvomno na kuhancu! :-)

@ callisto: love you toooo!! in maš res .. nič ni pretežko, če se človek odloči :-) btw, your kid needs more dada time ;-)

Marta L. pravi ...

RTM :)

Shia JeZeBel pravi ...

@ marta L: rtm tut ;-) kava obvezno asap!

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...