nedelja, 2. december 2007

Zabava Z Marilyn, Sylvio, Frido in Coco

Kako pogosto dejansko dobite možnost, da ste nekdo drug? Exactly! Like almost never! Zato sem bila toliko bolj vesela, ko me je Peter prosil, če bi se za en dan za njegov študijski projekt prelevila v 4 velike ženske našega časa. Are you serious??? Obleke, make up, friziranje, afnanje pred foto objektivom in pretvarjanje, ki ne povroči vsesplošne zmede med mojimi bližnjimi ( as usual) ??? I am aaaaalways for it :-))


Glede na to, da sem prejšnji teden preživela v neprestanem srečevanju same sebe, sem bila sprostitvene "maškarade" neizmerno vesela. Poleg tega mi je Petrov projekt zagotavljal, da bom dan preživela z meni ljubimi ljudmi. Njim samim kot stilistom in bodočim "it" kreatorjem, Jakobom kot "make-up" and "body moving" koordinatorjem ter Fabiem (http://www.myspace.com/fotofabio), neverjetnim kreativcem in fotografom, ki mi je pred leti odvzel mojo "pred profi fotografskim objektivom stoječe" devištvo :-) Dan sva s Petrom, mojemu čudnemu bioritmu navkljub, nasmejana začela z dopoldansko kavo pred Emporiem, nadaljevala pa z obhodom vseh mogočih trgovin zvenečih imen, v katera sicer ne zaidem ravno pogosto. Po tem, ko sva pozdravila vseh 345 prodajalcev v Emporiumu ( Peter je nekoč delal tam in pozna vse, tudi čistilke in varnostnike:-)), naju je z objemom presenetila še "can't resist her charm" Lolita (http://www.so-damn-beautiful.blogspot.com/), ki je imela nedvomno ene najbolj urejenih prodajnih polic, kar sva jih tisti dan videla. Ralph Lauren would be proud girl! :-)


Z več kot 4 tisoč evrov vrednimi vrečkami (oh so that's how it feels when you have money to spend on labels), sva se po slabih dveh urah skotalila na še eno kavo, tokrat v družbi mojega najljubšega štajerskega koreografa Iggy-ja (http://www.igen.si/), na katerega sem slučajno naletela med nakupovanjem novega ah in oh in sploh fancy outfita :-) Naslednja postaja je bila neizbežna. Moje malo kraljestvo, kjer so me že čakale moje 4 gostje, Marilyn, Sylvia, Frida in Coco. Dogovorile smo se, da ena drugi ne bodo skakale v zelje, da nobena izmed njih ne bo osvajala "mojih fantov", ki so bili na "photo shooting" -u prisotni ter, da vse kar se zgodi na snemanju, obdržimo zase ...


Po nekaj urah zabave, smeha, "vun bezanja" skritih alter egov, razmazane šminke in zmrzovanja na 4 stopinjah ( "eh to pa res ni mrzlo" - pripomba Fabia, ko sem kot Frida Jezebel v poletni obleki stala na lokalni avtobusni postaji, njegova ušesa pa je grela debela volnena kapa :-P) je nastalo tole ... Babji žur :-) Like totally!

Sylvia Plath tik preden se je zastrupila s plinom svojega avtomobila ... Classy way to die? Um not really ...

Marilyn Monroe tik preden se je zadnjič okopala v Chanel nr.5 in iz sebe naredila nesmrtno legendo ...


Coco Chanel smo zmotili med dnevnimi poslovnimi obveznostmi... takoj nam je dala vedeti, da je nikakor nimamo pravice motiti ... What a bitch! Me like :-) I think we would get along just perfect ...

Frida Kahlo z vsem svojim zmrznjenim chiquita attitudom ... Check the unibrow ... Fredi Miler Eat yourself :)) (p.s. lepi dečko na sliki je moj oči, ko je bil star 5 let)

Na koncu dneva sem se strinjala, da je zelo zdravo, da nimam avtomobila, da mi Chanel nr.5 smrdi, da re redko nosim klobuke in se le izjemoma vozim z avtobusom. O enojni obrvi, piki nad ustnico, feminističnem poslovnem pristopu in neposredni izbiri besed v poeziji pa še premišljujem ... There's definately so much we could learn from these ladies. V veselje mi je bilo preživeti dan z njimi. Till next time girls!!

Foto: FotoFabio

* Morda pa naslednjič na plano končno spustim tudi svoje alter ege ... To bo šele zabavno ... *

15 komentarjev:

Marta L. pravi ...

Waaaahooohhhoooowww!!! Zakaj moram zamuditi takšne priložnosti u lajfu??
Tole je res za pohvalit Petra in super classie modelko - pa ostale, ki so tukaj vidim se potrudili na polno! Resnično upam, da bo na ta račun preskočil kak letnik! ;)

Ti pa itak si kameleonka de luxe ... oh, kakšne oprave imam zate šele jaz v mislih hmmmmm :P

Shia JeZeBel pravi ...

Hvala, Peter je res izbral svetovne stylinge ...
:-) nič nisi zamudila, za vse je še cajt ;-)Caaaaan't wait !!! Um, oprave? :-) Details please!

Ula pravi ...

shia - glede na to, da je ena obrv bila velik trend par let nazaj, ko je na sceno stopil famozni F.Miller, bi lahko bila prva ženska na slovenski sceni, ki bi posnemala F.Millerja v njegovem imidžu ...

o Lolito tudi poznaš? :D hehe

ampak ti pa paše Frida stil .. pa čeprav je so not you ... draga ena obrv je IN :D
LOOL, že kar vidim Cosmo ... In/OUT rubrika ... in pod IN ena obrv LOOOOL ... potem te lahko Marta slika in objavijo tvojo sliko pod primer enoobrve ženske ...

Shia JeZeBel pravi ...

@ bejbika: LOL, sounds very um ... sexy? :-)) mislim da se bom držala svoje navade rednega puljenja obrvi, sicer pa kdo ve, mogoče bom pa res izdala kakšen tribute to fredy miler album :-))
lolito sem spoznala preko petra na petkovi žurki osebno, sicer pa že nekaj časa spremljam njen blog :-)

Anonimni pravi ...

Ej, te bejbe so pa res imele nekaj skupnega. Niti ena se ne smeje, niti ena ni pokazala lepih zob, niti v eni ni radosti, niti v eni ni želje po preživetju še enega dne.

RESPEKT ideji!!! in izvedbi -no razen Coco Chanel :(

Draga moja Shia. Sam ne mi rečt, da ni bilo niti enega dela za mene:(
Glede na to, da me je toliko skupaj bi lahko bil naprimer ...telesni sražar:)
Čak a ni Madona nekaj imela z svojim telesnim stražarjem:)

Mmmmmmmmm tista banja je tolk OGROMNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
- pa notri moj bodiček pa dišave
pa ... dve uri tišine. No mogoče Sade če bi že imel na izbiro.

Shia pridem na tvoj blog da pokukam kaj si nam lepega napisala končam pa z sanjami v veliki banji ...
Lepo mi /nam/ je s teboj:)

Unknown pravi ...

Ful si lepa, res; kot vse te ženske, kot ti sama pa še najbolj!

Anonimni pravi ...

love the concept!! dobr ste tole izvedli! jah kaj naj rečem. you better work that face, girl!:D

me prav zanima kake ideje ma marta zate. mogoče bo pa še "kdo" (!?!) vključen:D haha

Shia JeZeBel pravi ...

@ saso: joj to je blo tako na hitro zmenjeno, da smo improvizirali, pa v glavnem je bilo vse posneto kar pri meni doma, tako da varnostnika nismo potrebovali ;-) bom imela v mislih za naslednjic!

@ maja: hvala ... čeprav mislim da vsem tem zenskam s pojavo ne sežem do pasu, but I was trying in priznam da je bil užitek za nekaj ur se pretvarjati, da sem sem ena tistih, ki so s svojo umetnostjo spremenili svet :-)

@ matty: ja, mene tudi zanima, a kot kaže, mi marta ne bo izdala, kaj se skriva v njeni glavi vedno polni idej :-) mogoče bi pa naslednjič res lahko vključili še koga na fotke ... z živimi stvarmi je vedno bolje pozirati kot s predmeti ;-) se javiš?

matty pravi ...

i'm there for you:D

Anonimni pravi ...

a
spet kej snemamo?
haha
peter

Anonimni pravi ...

Shia kot vedno, se izkaže kot profesionala "pozerka"..Ni kaj stara...Izgledaš WOOOW....

Pier di Movrini pa tudi odlično izbral stylinge...

No, naslednič se javim lahk za lučkarja....

Matt

Anonimni pravi ...

Fantje DEJTE MIR!!!

Vsi bi nekaj sodelovali pa ne vem kaj ???
Kdo pa se je prvi javil,a?

fotofabio pravi ...

super je blo :) Hvala ekipci,...

Shia JeZeBel pravi ...

@ peter: itak, slikal bomo kmal spet, ker zdej sem prisla na priokus :-) LoL

@ matt: beeeejbi, deal, delo lučkarja rezervirano zate ;-) kava ta tedn nuuuuujno! gremo v petek skupi na modno revijo??

@ saso: don't worry, ti povemo ko spet kaj "pacamo" pa bos igral bodyguarda ;-)

@ fotofabio: faaaabiooooo, you're the man :-) kdaj kdaj kdaj kdaj spet? se spomniš ideje z motorko? :-)))

Krtek pravi ...

definitivno mi je najbolj všeč prva fotka. Skrivnostno zapeljiva.

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...