četrtek, 30. avgust 2007

When Insomnia Hits The Innocent

Menda je polna luna minila. Zakaj je potem ura pol treh zjutraj, jaz pa še kar mrgolim med pohištvom svoje sobe??? Očitno tudi astrološke napovedi niso več to, kar so bile ...


Vedno mi je bil všeč zven besede nespečnost... Zveni kot nekaj, kar tare čudaške umetnike, rahločutne poete, pozabljene zvezdnike in genialce, ki še ponoči premlevajo kako bodo rešili Svet. Ne bi mogla reči, da spadam med katere izmed naštetih. Potem bi bilo kul in hip in retro, da preštevam platične zvezdice na stropu in prebiram številke v telefonu, da bi našla nekoga, ki je vsaj približno tako "čuden" kot jaz in me ne bi zadavil, ker ga sredi noči kličem, da mi pove kateri čaj človeka najhitreje uspava ... Ironično, po temeljitem 30 sekundnem premisleku izberem škatlico na kateri piše "Poljub za lahko noč". Povoham vrečko, ki diši po Bronhi bonbonih. I guess that will do. Nekoč sem oboževala te bonbone. Kljub temu, da so bili slabi za zobe in so mi zlepili čeljust, kar je našo mami totalno nerviralo.


"Poljub za lahko noč" se je po enominutnem segrevanju v mikrovalovki ( moja mlajša sestra je s seboj na priprave vzela tudi priročen električni grelec vode .. thanks a lot sis') , izkazal za bolj vročega kot sem predvidevala .. F**! Lahko bi vedela. Prvi požirek čaja me vedno speče. Se mi pač mudi. Vedno in povsod. Morda bi začela sestavljati seznam svojih dobrih in slabih lastnosti. Za vse tiste, ki me ne poznajo in za tiste, ki mislijo, da me poznajo.


Desni stolpec --> Slabe lastnosti --> dvopičje: Nepotrpežljivost.

Levi stolpec --> Dobre lastnosti ---> dvopičje: Uvidevnost.


Hja, res je. Lahko bi zbudila Petra ali Jakoba in sklicala pidjama party. Vsi za enega eden za vse, ali kako že? Pa nisem. Ponosna sem nase. Tako.



Ura je 3:05. Kar pomeni, da sem že pol ure "ponovno med budnimi". Morda je kriva postelja. Velika, srebrna, polna zgodbic in akcije. Na žalost ne moje. Prijatelj fotograf, kateremu je nekoč pripadala, jo je menda dodobra natreniral, zdaj pa se mora revica večinoma zadovoljiti z mojo malenkostjo. Na začetku je bilo "fancy" in "wicked", ko sem se obrnila levo in desno, pa so bili vsi moji udi še kar na postelji, zadnje čase pa se mi zdi da imam preveč prostora. I wouldn't mind some company .. My wish- someone's command in v tem trenutku sem dobila email, ki nedvomno ne bo prispeval k mirni noči ... ( Reply:I am just trying to get over you without going completely crazy .. Is that too much to ask?? Geez .. )

Čaj se shladil, ura je 3:17. V usta nevede nesem močno zapečeno " bake rolico" z okusom čebule. Sorry Jakob, misija anoreksija danes propadla .. Bom pač jutri jedla malo manj. Recimo.

Še vedno razmišljam zakaj ne morem spati .. Verjetno so malce krive tudi stene v moji sobi... Rožnate z rdečimi odtisi mojih dlani. Morala bi poslušati Dr. Phila in se obdati z barvami ki pomirjajo. Kot so recimo sinje plava, nežno zelena in svetlo rumena. Yuck .. kot v bolnici. Um, no go .. Stene ostanejo kot so. Pika.


Če bi bila na morju, bi vzela brisačo, kozarec rdečega vina in se sprehodila do plaže. Brisačo bi razpostrla po gladki skali, se ulegla in z očmi iskala zvezdne utrinke. Vsak utrinek ena želja. Ko sem bila manjša sem lahko tako preživela več noči zaporedoma ... Dokler me zjutraj niso prebudili nemški turisti ki so vstajali s kurami, zato da so dobili najboljše mesto na plaži. Take it easy Leute, es gibt genug Platz fuer alle! Geez ..


"Poljub za lahko noč", je zdaj že povsem hladen .. Ura bo 4:00, čez pet ur moram biti na pol poti do mesta .. Uredniški sestanek in ostale radosti bodo poskrbele, da ne bom imela časa razmišljati, kam je šla pretekla noč. Čudaški umetniki, rahločutni poeti, pozabljeni zvezdniki in genialci, lahko noč. Morda nisem ena izmed vas, imam pa isti problem - which makes us family .. Joyful Insomnia. Bringing People Together! Hah!

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

mmm, super muzka :) - kdo je to?

Shia JeZeBel pravi ...

Tale zgornja deklina?
Fiona Apple, konc huda izvajalka
:-) Mal pobrskaj po youtube, cez luzo je precej znana, pri nas malce manj.

Jacob pravi ...

ojej :-) smeh bejbi... :-) sej ves da lahko poklices... vedno.. mogoce boljs, da bi klicala kukr pa, da si pojedla uno rolco...ccc... po nagi riti... sej vem, da bi te mrtvouda pretepla zarad tega prekrška...sam ne more... tako so se ji cedile sline in reva je celo noč sanjala rolice...

cmoka

Shia JeZeBel pravi ...

Samo ENA rolca je bla .. in se te ne bi pojedla, ce ne bi Mrtvouda skos poudarjala, da ne smem :-) Sej ves, da vedno nardim ravno nasprotno ... Eh :-)

Marta L. pravi ...

Haha, insomnia hits me every night :)

Moram ti reči, da je bila moja bivša soba rdeča in zebrasta pa je bila kar dobra atmosfera ... tko da ja.

Shia JeZeBel pravi ...

Rdeca in zebrasta? Zveni cosy :-)

Mene doma tako zafrkavajo, da mam sobo kot v "red ligh districtu". Malo svetlobe, veliko rdeče :-) Ampak na moj rahlo vampirsko nocni karakter, paše!

Mogoče bom pa le šla po tisti zebrast tepih, ki sem ga zadnjič videla v eni izmed avstrijskih "mega house" štacunah :-) hehe.

Insomnia isn't that bad after all ... Insomnia is bringing people together! :-)

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...