petek, 2. maj 2008

Prekletstvo Tehnologije

To, da le stežka preživim dan brez vsaj koščka čokolade, pogovorov z mojimi angeli (beri prijatelji in družino), najljubše pesmi, nežnosti moje lepše polovice, kave brez kofeina in konzerve tunine, je splošno znano. Seznamu odvisnosti pa s sklonjeno glavo dodajam še eno. Internet.


Kako so živeli pred dvajsetimi leti, ko ni bilo medmrežja, raznoraznih "messengerjev" in ostalih tehnoloških cukrov, me v bistvu sploh ne zanima. Dejstvo je, da jaz danes to potrebujem. Ne zato, ker brez tega ne morem živeti, ampak zato, ker v tem uživam god damn it :-P In če mi po nekajurnem izpadu interneta, prijazni operater Miha na drugi strani Telemachove vroče linije, odvrne, da se mu zdi, da je naš modem "skurjen" in da se bo njihov operater v roku dveh delovnih dni oglasil in stvar uredil, me pač morate razumeti, ko v sekundi pozabim na dobre manire in mimo slušalke zamomljam nekaj sočnih potem pa ostro dahnem presenečenemu Mihi v uho: "A ste vi resni???"

Petnajst minut kasneje se že peljem po Celovški, novemu modemu naproti :-) Ko mi mojster Miha, ob devetih zvečer na praznem parkirišču med zapuščenimi službenimi avtomobili v roke predaja novo črno škatlico, se počutim kot odvisnik, ki je prišel po svoj odmerek metadona ... Komaj opazno prikimam z glavo, hitim domov, razvijem vsebino, ki diši po sveži plastiki, dvakrat vdihnem, nato povežem ... Impulzi stečejo po mehkih črnih hodnikih, prižge se prva lučka, nato druga, tretja, nazadnje še četrta ... Pulz se umiri, tresavica počasi izginja, zenice se širijo. Večer je rešen, god bless technology!

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Čudovite vrstice pišeš!! Na trenutke si ne morem kaj, da nebi prebrala kak post vedno znova in znova, ker me enostavno potegne vase, pa potem vedno znova, vsakič ko odprem tvojo kreacijo besed.

Shia JeZeBel pravi ...

Hvala "extra" :-) Dobrodošla na mojem blogu in upam, da se še kaj beremo!

cmok*

Anonimni pravi ...

Another junkie with us!

Sem mel podobno situacijo, ko sem se preselil v flet brez interneta in ga 3 dni čakal nanj.... longest 3 days!

Jacob pravi ...

oh yaaaaaa :-D i feel you...

bil brez neta dva dni zdele... suicidno... še dobr, da lahko spim v neomejenih količinah, da vse hitrej mine :-D hahah

the best si napisala tole bejbi...

Laura pravi ...

hehehe, tole si pa res dobr napisala!! :D damn, kako ti uspe?? ne res, kje je ključek do tvjega zaklada besedišča? ;)
poznam tiste prijazne gospodiče na drugi strani linje, ki obljubljajo hitro okrevanje mojega modema, potem pa po tri dni n več ni nič iz njega. :(

Shia JeZeBel pravi ...

@ teo: yes, junkies rock :-) verjamem ja, trije dnevi se znajo hudičevo vleči :-P

@ callisto: ja ti maš res srečo, da ponikneš tam kjer te človek pusti, dobesedno (i dont need to recall greece do i ;-))

@ laura: hvala bejba, ampak sej ne pišem nič drugače od vseh vas :-) mislim da po besedišču nihče ne zaostaja! drugače pa nalsednjic tem prijaznim strickom povej, da nisi po župi priplavala in da prides po nov modem takoj zdej :-) matr! ;-)

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...