ponedeljek, 22. oktober 2007

When A Kiss Steals A Dream Away

Ja, ne ... Kaj se zgodi, če človek 14 dni spi le po 3-4 ure dnevno, se neredno prehranjuje in živi milo rečeno"napeto"? Zlomi se. Zato se na deževen dan popoldne uleže v varno zavetje svoje postelje, da bi nadoknadil luknjo v spancu in si vsaj za nekaj naslednjih dni privezal "dušo" ... Zbudi se nekaj ur pozneje, z relativno spočitim telesom a razrvano psiho ...

Kaj pomeni, če v sanjah nekoga poljubiš? Nekoga, ki ni tujec, a hkrati tudi ni oseba, ki jo vidiš vsak dan. Pa bi jo morda rad. Sama sem po takih sanjah popolnoma odsotna in zmedena. Zakaj poljub? Zakaj ta oseba? Zakaj v sanjah? So sanje zato, da se uresničijo? Vedno?



Moja radovednost mi ni dala miru, zato sem z okusom Bebe čaja na ustih odprla Veliko sanjsko knjigo in iskala ... Poljub ... Razdelitev me je zmedla v sekundi. Knjiga starih modrosti namreč pravi takole: Dati poljub čedni samski osebi- zanesi se na prijatelja, dati poljub grdi samski osebi - močno se boš motil ... Potem je tukaj še poljub oženjeni osebi, ki pomeni neprijetnosti, ki se jih ne moreš izogniti ter poljub osebi *******, ki ti sporoča da te bodo prijatelji zapustili. Seveda mi ni bila všeč prav nobena izmed razlag, spoh zato, ker je ta oseba iz mojih sanj nekje vmes med vsemi temi navedbami ... Pa sem spet na začetku.

Morda imam končno preveč časa in se ukvarjam z bedarijami. Super. Še vedno mi je najbolj všeč tista razlaga, ki pravi da v sanjah podzavestno izživljamo svoje resnične želje. Potem je verjetno čas, da grem z nekom na kavo. Da razčistim :-) Morda celo s poljubom. Preveč časa imam. Res.

6 komentarjev:

PL pravi ...

Pravijo, da v sanjah predelujemo stvar in čustva, ki jih sicer ne moremo in ne uspemo. In pri tvojih količinah spanja... to boš sanjala!

Sicer pa verjetno sama bolj veš, kaj tebi kaj pomeni kot sanjske bukve.

Shia JeZeBel pravi ...

You are probably so right :-) No, sej je kul, saj rada sanjam :-)

Ula pravi ...

preveč časa? mi prideš kavni mlinček barvat? preveč je rjave barve, pa me oči bolijo. Slepa sem na rjavo nebarvo ... :)

sanje, sanje ... kaj pomeni, če sanjaš osebo, ki je v sorodu z nekom, ki je tebi bil nekdaj zelo blizu? Sanjaš njegovo mamo? To ni dobro, a ne da ne?

meni se tudi dogaja zadnje čase, da sanjam ljudi, o katerih nočem sanjati. O nekomu, ki je tako daleč, da me srce zaboli, ko se spomnim na vse te kilometre. In se vsake toliko časa prikrade v sanje in me potem začno srbeti prsti, da bi mu poslala sms, da še mislim nanj.

Ne maram takih sanj. Sanje so Ton jaz, Jerry moj badi in tečeva po polju in padava po travi ... tako neosebno in tako sproščujoče.
Te osebne sanje, z resničnimi ljudmi so včasih prav mučne in se zbudiš še bolj utrujen kot prej ;)

Shia JeZeBel pravi ...

@ Bejbika: Ja itak,že letim, tko da odpri sosednja vrata, da se ne bom spet zaletela ;-) Jst pa rada barvam, sploh rjavo, ker je barva čokolade ;-)
Ja se strinjam, da sanje znajo bit utrujajoče ... Mogoče res zato ker necenzurirano notri prihajajo ljudje, ki jih tam nočemo imeti oziroma se z njimi na tem nivoju ne moremo še soočiti... Saj bo ...

Anonimni pravi ...

Iskral sem sanje s travo. Rezultat tega je bil da sem se za 20 kg zredil. KO JEBE SANJE!!!

Shia JeZeBel pravi ...

@ saso: ne vem če sem prav razumela tvoj komentar :-) kje si iskal sanje s travo?

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...