ponedeljek, 1. oktober 2007

Nočni Blues

Odkar sem se lani septembra vrnila domov, se trudim, da bi se vklopila. Resnično se trudim. Delam kjer je le možno, spremljam to našo "sceno", iščem priložonosti, poslušam ljudi, prepričujem se, da sem tukaj lahko srečna...

Verjetno sem res preveč zahtevna. Želim si vse in še več. Želim si tisto, o čemer največkrat ne upam sploh sanjati. A si to vseeno potihem želim. Želim nekam spadati, želim z nasmehom na obrazu biti to kar sem.

Ne vem, zakaj mi to tukaj ne uspe. Morda pa je res kaj na tem in sem v prejšnjih življenjih gojila konje na ogromnem ranču čez lužo, jahala skozi prerije s perjem v laseh in se pogovarjala z drevesi.


Moji dragi, resnično sem eno najsrečnejših bitij, da vas imam ob strani, ker ste eden glavnih razlogov, da grem spat z nasmehom na obrazu. Kdo drug bi še pel "We wish you a merry X-mas" po taxi odzivniku na centralo, medtem ko nesrečni voznik plačuje kazen policistom z liziko v roki :-) Vrhunec večera, ki bi sicer spadal v kategorijo "another sunday night at wannabe gay bar".

V prihodnjih dneh bom iskala ogromno potovalko, da vas spakiram notri, saj imam občutek, da bo Boing 747 kmalu letel čez lužo ...


p.s. Ja, spet nočna ura, spet nov blog. Moram si nabavit dobre uspavalne tablete, ker to ne pelje nikamor ;-) Ljudje si bodo še mislili, da nimam življenja sploh! Kar se tiče moje eksistencialne krize, verjetno vsak ima kdaj občutek, da nekam enostavno ne spada. Pa četudi je to ta lepi košček zemlje na sončni strani Alp, kjer nam sicer na prvi pogled nič ne manjka. Težko razložim. It's all about the feeling...

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

HEJ HEJ

JA GROZA TOLE DANS...SE JE ZUR ZACEL SELE V TAXIJU...
JA STARA NOR SM...VEM PA KAJ CEM!! TAKO KOT TI....NISI PREZAHTEVNA SAMO RALNA IN REALNA...
VES KAJ SI ZELIS VES KAJ HOCES...
IN NE MORES CEZ NEKEJ CE TO NI... SE ENKAT VES KAJ HOCS IN SAM TE OB TEM PODPIRAM
KISSSSSSSSSSS MY FRIEND,,,

Jacob pravi ...

ummmm... joj Peter ne ji tega govort... ceprav mas vrjetno prav... ne vem... no neki vem... po eni strani sem sebičen in mi ni cool, da greš zarad mene... ampak do bom že preživel :-)... po drugi sem pa enkrt pomagal pobirat črepinje raztreščenga obljubljenga mesta, ki so se ti zarile v srce... se bojim, da naslednjič ne bom najdu prave pincete, da jih izruvam iz srca... mogoče se pa samo bojim?... NE VEM...

LOVE YA ... MUCHISIMISIMO ;-)

p.s. se sliš k kakšn kufe v starbucksu... :-)

Krtek pravi ...

Iskanje samega sebe.... neizpeta pesem. Nekateri se iščemo tu, nekateri se iščejo tam. Ampak okolje običajno pri tem ne pomaga nič. Naj si tu ali tam, to ali se najdeš ali ne, je odvisno od vsakega posameznika.

Jaz se še nisem našel in zgleda, da se še en lep čas ne bom. Pa mi je čisto vredu. Kako že rečejo... če ti življenje ponuja limone, si naredi limonado. In limonada je odlična pijača. Na vroč poletni dan bolje osveži kot kar koli drugega.

Pa še nekaj... če se človek išče, je zaradi tega lahko ustvarjalen. Mnogo bolj ustvarjalen, kot kdrokoli drug. Zakaj? Zato ker ni ujet v neke ozke okvire, ki si jih postavi, ker hoče imeti življenje "urejeno."

Ustvarjaš pa lahko tu ali pa v LA. Da doživiš mega uspeh je približno enko verjetno tu ali pa tam.

Shia JeZeBel pravi ...

@ gucciman:hvala, cenim to fuuuul. Itak bom dol kupila veeeeliko hišo v kateri boste vsi živeli z mano :-)
@callisto satu: jakob bejbi, don't worry. Tokrat ne bo nobenih črepinj, saj so moji razlogi za željo po odhodu v mesto angelov povsem drugačni. Prav tako moje čustveno stanje :-) Chin up, lohk si mal sebičen ampak itak vem, da mi hočeš najbolš. Kot sem ti rekla zadnjič, pack your bags honey, we're leaving :-)
@ krtek: Vidiš pri meni je ravno to, da sem se tam našla, okolje me je spodbudilo k temu, da sem se spoznala do obisti. In zdaj ko vem kdo sem in kam grem in kaj hočem, vem da želim tja. Se strinjam, da stvar ni v kraju, ampak v nas samih, če se oboje poklopi pa še toliko bolje.
Ustvarjalnost je v nas samih in če se najdemo še ne pomeni, da ne obstaja nič več kar lahko o sebi odkrijemo ... Tako da s tega vidika kreativnost le še raste, saj želiš vedno več, preizkušaš svoje meje, zmožnosti, sanje, vizijo :-) It's fun! :-)
Limonada je fina pijača ja, ampak po določenem času te od nje začne peči zgaga :-)

Krtek pravi ...

Ja in kaj potem še čakaš? Človek bi pričakoval, da že sediš na letalu in si na poti tja?

Shia JeZeBel pravi ...

@ krtek: Delam na tem. Selitev čez lužo ni kar tako. Lani sem 2x šla dol na vrat na nos in se vrnila nazaj precej izgubljena. Tokrat želim da preden grem, vse štima :-) Trenutno sem na misiji služenja denarja, naslednji korak je vozniški izpit, potem pa ...
"Good morning ladies and gentleman, we will land in LA in aprox. 13 hours. The weather there is warm and sunny, fasten your seatbelts and we wish you a pleasant flight. Thank you for flying with Lufthansa."

:-))

Anonimni pravi ...

JA SAM SMO RES ENI...
JEZEBELA-JA KOK SI TI PRISMUKNJENO SIMPATICNA... BI SE POROČILA Z MANO? CE BOS MENE VZELA, BOS LA U LUBLAN IMELA!!!
CALLISTO-PRASICA NEMARNA...ZA TO BOVA SE OBRACUNALA( KAJ TE MAM RAD)
KRTEK- SE VIDMO VZPODI, CE JE TO UN KRTEK K MA DOBRA DELA, SI BIL TUT MOJA NAJLEPSA RISANKA;)
PAPA
SONCKA MOJA MA DA SE HITR VIDMO

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...