petek, 5. oktober 2007

Fetish All The Way

Ok. Recimo temu, da cenim mnenje svojih prijateljev. Recimo tudi, da svojega bloga ne bi šla spreminjat za nikogar drugega. Recimo za konec še to, da mi le prijatelj lahkoo reče, da ga je moj post razočaral in dolgočasil :-) To še toleriram. Ok. To je rešeno. Zdaj pa lepim na "Room With A View Of My Heart", spremenjen blog o fetiših. Ker je On tako želel, LoL.

Včeraj zvečer sem na Martinem blogu ( ja spet, očitno je zadnje dneve to prostor, kjer najdem navdihe :-)) občudovala sliko 10-letnega fantiča, katerega majhno bučko so obdajali tako krasni lasje, da sem dobila kurjo polt. Dobesedno. Lasje vsakič znova pritegnejo mojo pozornost. Največkrat, če so skuštrani. Zakaj? Who knows??? V glavnem, moja fascinacija z naglavnim okrasjem me je pripeljala do zanimive teme. Fetiši.




Izraz fetiš seveda izvira iz francoske besede "fetiche" ( kdo drug pa bi si lahko spomnil besede, ki zveni tako "ah in oh take me now" fukiš) in pomeni predmet, ki ima na nas nek nadnaraven, nerazrožljiv učinek, ki deluje vedno in povsod. Največkrat se ga uporablja povezanega s seksualno dražljivostjo. Po domače, fetiš je nekaj, kar "nas rajca", vedno in povsod. Tudi če cel teden skupaj nismo spali, če nam že umivanje zob pred spanjem predstavlja izziv non plus ultra, fetiš ima na našo psiho tako intenziven učinek, da nas v nekaj sekundah spravi "in the mood" pa čeprav smo na pol mrtvi.


Sama se s fetiši nisem pretirano ukvarjala, dokler nisem opazila, da obstaja stvar oziroma del telesa, ki pri meni vedno in povsod "pali". To so lasje. Pa ne kakršnikoli in ne prosto posejani po celem telesu ( oh god please no :-S) temveč naglavno okrasje, ki naj bi bilo čim bolj skuštrano :-) Don't ask me why, ampak meni je to seksi. Jutranje "I just woke up" frizure ... Yum Yum Yum. Če grem lahko človeku s prsti skozi lase, sem v nekaj sekundah pripravljena na vse, ne glede na to kje, kdaj in kako :-)


Druga stvar, ki mi lahko v sekundi naredi mehka kolena, so oči. Če bi bilo po moje, bi naokoli hodile le one. Globoke, iskrive, nagajive, žalostne, strastne, prestrašene, omamne oči. Vedno povedo največ. Tudi tisto, kar si v nekem trenutku ne upaš izdati, tisto, kar si potihem želiš, tisto česar te je globoko v sebi strah, vse po čemer hrepeniš, o čemer sanjariš ... Oči naravnost obožujem, zato če se le da, človeka vedno gledam v oči in poizkušam prebrati njegovo zgodbo. Vsak pogled makes me wanna know more ... Že samo večer poln flirtanja, izmenjavanja intenzivnih pogledov, igranja in pošiljanja sporočil s priprtimi vekami je včasih dovolj, da tisto noč, čeprav se domov vrnem sama, zaspim veliko bolj potešena, kot če bi se namigi in povabila dejansko zgodila. Ne rečejo zastonj, sleči me z očmi!


Tale blog bo kot kaže le o meni in mojem videnju stvari, kar me iskreno povedano malce moti. Načeloma take stvari zadržim zase, ampak glede na to, da se zadnje čase precej uspešno prilagajam spremembam, je bil čas, da se tudi v tem smislu mace bolj odprem. Zato lahko povem še, da je tretja stvar, ki me razoroži v trenutku, energija, ki jo človek oddaja. Jakob mi pravi, da sem energy freak in res sem izredno občutljiva na to, kaj v bližini nekoga začutim. Vibracije, barvo, neke vrste karmo če želite... Če tega ni, je lahko človek lep kot lik iz Disney-eve risanke pa ga bom zaobšla oziroma spregledala.

Um, no, saj ni tako težko :-) Zdaj, ko se mi je odprlo lahko priznam tudi, da so mi zelo všeč tudi lepo oblikovani gležnji in pa izrazite ključnične kosti :-) ... pa ... Joj, neverending story :-)

O fetiših bi se dalo razpravljati na dolgo in široko. O tem zakaj so nekaterim tako blazno všeč stopala, drugim ekscentrični čevlji, tretjim usnjeno spodnje perilo etc. ... V tej fazi pričakujem predvsem čimveč komentarjev z vaše strani, saj se mi zdi svet fetišev precej fascinanten in v določenih družbah še precej tabu tema, kar ga dela še toliko bolj zanimivega :-).

9 komentarjev:

Krtek pravi ...

"Globoke, iskrive, nagajive, žalostne, strastne, prestrašene, omamne oči. Vedno povedo največ." Ne bi se mogel bolje strinjati s teboj. Globok pogled v oči sogovornika ti res pove več, kot karkoli drugega.

Meni osebno je nekaj posebnega pogled v oči ženske, ki jo ne gledam kot sogovornico, ampak do nje čutim nekaj več. Takrat drugače dojemam njene oči, ker se med nama pretaka nekakšna skrivnostna energija. Spustim se v njene globine in berem ter spoznavam v malenkosti tiste drobne skrivnosti, ki so večini ljudem prikrite. In vidiš, kaj ona čuti do tebe.

Shia JeZeBel pravi ...

:-)

Povedano lepše, kot bi lahko povedala sama ...

Marta L. pravi ...

Tako kot si rekla all the way! O fetiših bi lahko razpravljala celo noč (ni časa;)) - so moje gonilo ... Nekateri se jih mogoče ne zavedamo prav vseh, a ko grem moji ljubezni skozi njegove kodre, in ko med prsti drzim tistih gostih par pramenov ... mhmmm - me pograbi nekaj močnejšega od mene :) defitnivivno moj no.1 fetish.

huuuh, mislim da bova na to temo še postali :)

Ti boš pisala, jaz bom fotkala, kaj praviš? EnJoyy

Shia JeZeBel pravi ...

:-) zmenjeno!hvala bogu za močne lase, LoL...

Jacob pravi ...

:-) bolj povšeči... čeprav še vedno mislim da je jezebel spala, ko je mojčka tole tipkala...

PRSTE STRAN OD MOJIH KODROV ;-) lol

Jacob pravi ...

aja mi je pa všeč kako si se mi poklonila na začetku bloga... :-) heheh

Shia JeZeBel pravi ...

Jakob, padu na izpitu, preberi si konec bloga. Zaželeni so komentarji dejansko na temo o okateri razpravljamo :-) Yellow bus is waiting for you! ;-)

Don't worry, your curls are safe what considers me ;-)

p.s. Kdo govori o teb? Kje? ;-)

Anonimni pravi ...

Fetiš?
Nora seksi Energija, ki butne iz človekovih oči, glasu, načina hoje.Neka nacentriranost, ki jo tak človek nosi. Lepe roke, lepo oblikovana stopala, mišičast hrbet...um...;) Mal sem not padla... ;)

It's the WhiteLioness, bi+++ (nov komad od Britney je pa hud!)***

Shia JeZeBel pravi ...

Eeeeeeva :-) Missed you ... Ja, ti kr, nič nazaj se držat. Zato pa smo kle ;-)

Welcome White Lioness Bi*** ;-)

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...