ponedeljek, 22. september 2008

Delovni 'Overdose'

Večina vas ve, da sem poletne mesece (razen ubijalskega julija) preživela z možgani na off in čivavo na straži, sredi grškega raja, kjer je čas tekel počasneje, ljudje govorili so glasneje in zvezde svetile svetleje (I should rap yes, I know :-)). Moji najbližji pa dobro poznajo tudi drugo plat zgodbe, ki se glasi: back to reality, v kateri se glavna junakinja Shia vrne domov, v objem službenih obveznosti, 15-stopinjske temperaturne razlike, nonstop zvonečih telefonov in prazne postelje. Realnost me ni le ujela, ampak tudi pohodila in nato še vsaj dvakrat pljunila name, preden je odbrzela mimo.


Odkar sem doma, sem večino časa preživela v službi. Ne pretiravam, čeprav sem nagnjena k temu, priznam ... Glede na to, da sem prihod domov preložila za en teden, je sedaj na meni, da svoje delodajalce prepričam, da sem kljub občasni čustveni nestabilnosti, vredna zaupanja, zato sem se začasno preselila v pisarne na Kranjčevi, 1x tedensko prespim tudi na Kopitarjevi. Avtomati za kavo so na obeh lokacijah človeku prijazni, sosedi malo manj, ležišča so trda, a menda zdrava. Glede na vse ure, ki jih posvečam delu, bi bilo povsem logično pričakovati, da bom oktobra bogata. Meaning: Splača se gibati v moji družbi, saj obstaja velika verjetnost, da vas peljem na kosilo :-)

Ob vseh službenih pisanjih, mi iskreno povedano zmanjka energije za prav vse ostale oblike 'besedičenja' (kar je sicer tudi glavni namen delovnega overdose-a), zato samevajo tudi stene sobe s pogledom na moje srce ... Ena mojih glavnih tolažb trenutno je ta, da so odmerki zdaj sicer manjši, a zato toliko bolj usodni. If you don't agree, please spare me the words :-) Tako.

Ratna sila Crne gore se sedaj uradno vrača na delo.

p.s. Zakaj se mi zdi, da bi bila čisto srečna na koncu sveta, z Njo v naročju, vetrom v laseh ter Toshibo in frappejem na mizi pred sabo ...

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Kako se vidi, da bereš površno moje komentarje:(((
Ko se zbudiš je ONA, ko greš spat je ONA, vmes je itak ONA skratka kamorkoli pogledaš je ONA.

Zakaj draga moja, zakaj mučiš sebe, NJO, svoje domače, prjatle?

Če ti je ON namenil NJO - pa vsedi se na avion danes, ne jutri - izživi to ljubezen.
Potem pa - pusti potem, tukaj nimaš nobene obveznosti, nobenih otrok, starši so samostojni in na koncu koncev, kakšna je razlika a bi šla v Frankfurt ali pa dol. Dve uri vožnje in vsak ki te bo hotel videti -DOBRODOŠEL.

Pa še ena "pametna":) Vsak dan si starejša in vsak dan ki ti zbeži ti....

Zakaj sem to napisal? Ker sem bil v enaki situaciji in ker nisem imel "JAJC", da bi naredil ta korak.
Mučil sem se vsak dan, mučil sem NJO, vsi okoli mene so poslušali mojo nesrečno ljubezen, samo ko bi bilo pa treba iti v tuji svet koder je bila ONA pa....
Hvala BOGU, da mi je preprečil to pot:) Še danes sem mu neizmerno hvaležen!!!

Lilith pravi ...

Arbeit macht frei, al kako že...

Men pa vse dol pada, tut za delo. Pa bomo prejesenili tudi to jesen, Shia.
Šta se mora, (nije teško) mora se.

Sašo, ti si pa malo naprotuješ v tem, kar govoriš. Ali sem te pa narobe razumela. Torej si vesel, da nisi mel jajc? Čeprav Shii pa svetuješ, naj jih najde?

Anonimni pravi ...

Lilith - ni rečeno da bi tudi ona naredila napačno potezo /tega ne veš/ zato pa pravim -če ima "jajca" NAJ SPOKA in uživa to lepo življenje.

Shia JeZeBel pravi ...

@ saso: nikogar ne mucim sašo .. živim vsak dan kot bi bil zadnji, verjemi mi, včasih moram le malo potožiti tukaj, da se znebim negativne energije in jo usmerim v bolj kreativne zadeve :-) jaz itak vem, da bova z njo slej ko prej pristali za vedno skupaj, a zdaj ni pravi trenutek. ne še. urejam vse potrebno za prijetno bivanje v nasi podalpski deželici, ona podobno poče v grškem raju :-) in potem se srečava na pol poti in vse je spet v redu... hvala za skrb sicer. jajca pa imam, dont worry :-) jih ne potrebujem dokazovat. pakiranje kufrov in selitev na drug konec sveta za nekoga, sem ze dala skozi in trenutno ne cutim potrebe po tem, ker obstajajo bolj racionalne resitve ... i guess I am grwoing up slowly ... ve nam je nekaj namenjeno, pa tega tako ali tako nihče ne more preprečiti. niti bog ne.
cmok*

@ lilith:ja, saj vem da bomo ... smo trpežne živalce :-) ampak saj veš kako se včasih dnevi vlečejo, ko je najmanj treba ...

Jacob pravi ...

@saso... u are out of your mind... seriously...

@shia :-) good girl... tok, da veš, da nobenga ne moriš... lav ju mucho end mucho... drgač pa mal pretiravaš glede joba... :-) kaj bi potem mogu jst napisat :P vem pa, da je šok ;-) sej se boš navadla ;-)

Anonimni pravi ...

No, pol pa bot pameten:)))CMOKA

Jokopček - ne no, ne ti!!!

Jacob pravi ...

it its with B ... sem jakob in ne jakoP :D

:P

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...