torek, 8. april 2008

Ironija

Smešno je, kako se odločitve, nad katerimi smo oklevali dokler nam voda ni le tekla temveč drla v grlo, na koncu izkažejo za prave. Smešno je, kako se solze, ki so zaznamovale marsikatero noč, spremenijo v pokvarjen martini, v katerem plavajo gnile olive. Smešno je, kako se dogodki, na katerih smo gradili gradove v oblakih, izkažejo za lep spomin in nič več kot to. Smešno je, kako določena pesem v nas zbudi hrepenenje, ki nas za stotinko sekunde zbode v samo srž nečesa kar smo nekoč imenovali usoda. Smešno je, kako se ta ista melodija nato spremeni v popačen zvok nečesa, kar danes imenujemo preteklost. Smešno je, da danes o tem pišem, z nasmehom na obrazu. Smešno je, da zaupam, da se bo v življenju vedno vse tako končalo, kot se mora ... Smešno. A tako pač je. Rada sem smešna. Rada sem smešno srečna ...

5 komentarjev:

Marta L. pravi ...

Smešno je, da se na nakateri ljudi zmeraj spomnim z nasmeškom, in ti isti ljudje imajo, ko se na njih spomnim, zmeraj nasmejan obraz. Smešno je, da si ti ena od teh nasmeškovnih :)

stella pravi ...

Na vsako dejanje, na vsako odločitev v preteklosti bi morali pomisliti z nasmeškom na obrazu in ničesar obžalovati!Smešno, kako z lahkoto v bistvu plujemo skozi življenje, se ustavljamo v zalivih in marinah, nekje dlje, nekje hitro odidemo naprej, ampak čez čas se skoraj vsakega postanka na nek način spomnimo z nasmeškom...vsaj jaz to počnem:)

Shia JeZeBel pravi ...

@ marta l.: same here :-)

@ stella: to bi bilo fajn ja :-) čeprov je včasih kakšno marino težko spet obiskati, ker jo imaš v spominu kot eno bolj viharnih postajališč, ki je močno poskodovala ogrodje tvoje barke... ampak se trudimo :-)

Jacob pravi ...

yay :-D cmok* funny ;-)

storyteller pravi ...

Vsakič, ko se "napačna" odločitev izkaže za pravo (in obratno) sem smešno srečna (in obratno).

PS: I love this pic! :)

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...