četrtek, 25. marec 2010

Prosim pohodite me še enkrat...

... ker bom potem še močnejša. Ker se bom potem ob vsakemu vašemu poizkusu napada in omaloževanja mojega dela, le nežno nasmehnila  in nadaljevala svojo začrtano pot. Prosim pohodite me še enkrat, da me bo manj bolelo, ko se bom znašla v sredini vaših kompleksov, ko me bodo teple vaše prazne besede in kaznovala vaša razrahljana hrbtenica. Prosim pohodite me še enkrat, da bom namesto žalosti ob tem občutila kreativno jezo, ki me bo slej ko prej ponesla še višje od vaše ozkogledanosti in omejenosti.


Prosim pohodite me še enkrat, da se bo v moji krvi zrcalil vaš prazen obraz in bo v zvoku vaših ponošenih čevljev odzvanjal moj ponos. Prosim pohodite me še enkrat, da se bom večkrat spomnila, zakaj vztrajam na tej cesti, ki me vodi do templja, kamor si ljudje, kot ste vi, vse življenje želijo vstopiti. Prosim pohodite me še enkrat, da bom iz prahu vašega občutka ogroženosti vstala bolj čista kot kdajkoli prej. Prosim pohodite me še enkrat ... saj bo potem vaš zadnji korak skozi moje življenje bližje.

6 komentarjev:

sara pravi ...

Če te slučajno kdo ne pohodi cel tedn kr povej bom obula največje čevlje in te pohodila 2x ;)*

sara pravi ...

Če te slučajno kdo ne pohodi cel tedn kr povej bom obula največje čevlje in te pohodila 2x ;)*

Anonimni pravi ...

I love it. Thank you. x

Unknown pravi ...

No,no sej ni tako hudo. Je pa res da pot do kreativnosti težka in naporna - za vse ne samo za tebe!!!

Shia JeZeBel pravi ...

@ sara: dealio :-)
@ white lioness: you're welcome lady E, mwah*
@ franc: ni tako hudo, ampak dejstvo je, da ti sčasoma presede to tipično slovensko metanje polen pod noge :-)verjamem, da se bo v mojih besedah našel marsikdo in zavedam se, da nisem edina na tem koščku zemlje, ki se s tem srečuje :-) dobrodošel na moj blog!

Krtek pravi ...

Če ti mečejo polena pod noge, jih začneš pobirati in prodajati za kurjavo.

Pri nas je očitno res nacionalni šport, da drug drugemu mečemo polena pod noge. Zato moramo biti na to pripravljeni in v projekt to vkalkulirati. In najbolje se obnese, če ti uspe delovati kot buldožer, ki povsem hladno in neprizadeto ta polena odriva, ne le da dosežeš svoj cilj, še na nek način se maščuješ metalcem polen, saj se počutijo nemočne, ker te ne morejo ustaviti!

Utop.i.ja.

UTOP.I.JA. Kako lahko je pohoditi nekoga, Ki na kolenih razgalja okostnjak svoje duše. Kako lahko je stopiti na hrbet besed, ki  b...